Ծիսական խոհանոցը՝ Ավագ դպրոցի ճամբարային առօրյայի բաղկացուցիչ


Հունվարի 8-ին, ժամը՝ 11:00 Ավագ դպրոցի սրճարան-խոհանոցում մի խումբ սովորողներ կպատրաստեն տարեհաց:











Տարեհացը հայկական ավանդական կերակրատեսակ է, որը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է.
  • 5 բ. ալյուր
  • 1 բ. ձեթ
  • 1 բ. տաք ջուր
  • 1 բ. շաքարավազ
  • 1 թ. գ. սոդա
  • 1 ճ.գ. քացախ
  • 1 բ. մանացված ընկուզեղեն (ընկույզ, նուշ, կաղին, ծիրանակուտ)
  • ½ բ. չամիչ
  • կանեփ կամ քունջութ՝ վրան ցանելու համար


Պատրաստման եղանակը.


Ալյուրին խառնել շաքարավազն ու սոդան. վրան լցնել ձեթը, քացախն ու ջուրը և շաղել: Խառնել մանրացված ընկուզեղենն ու չամիչը, տեղադրել ալյուրոտած ջեռոցի ամանում, մեջը խրել պայմանական միջինքը, վրան ջուր քսել, ցանել սերմերը և
թխել միջին ջերմաստիճանով ջեռոցում 35 – 40 րոպե:

Պատրաստմանը մասնակցող սովորողներ.
  1. Հովհաննիսյան Սուսաննա
  2. Խաչիկյան Վրեժուհի
  3. Աբգարյան Էլիզա
  4. Սարգսյան Եվա
  5. Ավետիսյան Աննա
  6. Ջանոյան Էլեն 
  7. Սահակյան Արփի
  8. Մամիկոնյան Նարե
  9. Ադամյան Շուշան 
  10. Զախարյան Քրիստինե
  11. Կարապետյան Էլեն 
  12. Սիմոնյան Ռիմա


Комментарии

Популярные сообщения